تاییدیه آتش نشانی برای ساختمان [قوانین + مراحل + هزینه ها]
مشاوره، طراحی و اجرای تاسیسات الکتریکی، سیستمهای اعلام و اطفاء حریق با شرکت "برق و صنعت رساء"

منظور از تاییدیه آتش نشانی مدرکی دال بر تایید رعایت مقررات ایمنی از حریق یک ساختمان است. اگر میخواهید پایان کار ساختمان را بگیرید یا به دنبال تمدید مجوز یک واحد صنفی هستید، ضروری است تاییدیه آتش نشانی ساختمان را اخذ نمایید. این گواهینامه به منزله ایمنی ساختمان در برابر حوادث آتش سوزی است. در این مقاله از سایت برق و صنعت رساء، قوانین، مراحل و هزینههای صدور تاییدیه آتش نشانی ساختمان برای شما شرح داده شده است. با ما همراه باشید تا اطلاعات بیشتری در این زمینه کسب کنید. همچنین با رعایت مقررات آتش نشانی و طی مراحل قانونی به راحتی بتوانید تاییدیه آتش نشانی ساختمان را دریافت کنید. تاییدیه آتش نشانی موجب آسودگی خاطر شما و ایمنی جان و مال ساکنان ساختمان خواهد بود و به منزله پیشگیری از خسارات جانی و مالی است. شرکت برق صنعت و رساء همراه و همگام شما در این مسیر است؛ برای برخورداری از مشاوره رایگان و استفاده از خدمات تخصصی شرکت رساء در اخذ تاییدیه آتش نشانی با شماره 03491090045 تماس بگیرید.
قوانین و مقررات تاییدیه آتش نشانی ساختمان
اولین نکته مهمی که باید بدانید این است که تمامی ساختمان های مسکونی به تاییدیه آتش نشانی نیاز دارند. همچنین ساختمان های تجاری، صنعتی، اداری، پزشکی، درمانی نیز باید تاییدیه ساختمان را کسب کنند. بنابراین همه ساختمانها ملزوم به رعایت ضوابط و قوانین و مقررات آتش نشانی هستند.برخی از مهمترین قوانین و ضوابط که بازرسان به بررسی آن میپردازند و در صورت تایید آنها گواهی صادر میشود؛ به این شرح است:
- سیستم اعلام حریق: هر ساختمان باید به یک سیستم اعلام حریق مجهز باشد.سیستمهای اعلام حریق خودکار با استفاده از دتکتورهای دود، حرارت و گاز، آتشسوزی را در مراحل اولیه شناسایی کرده و هشدارهای لازم را ارسال میکنند. این فناوری نقش مهمی در کاهش خسارات و افزایش ایمنی ساکنان دارد.
سیستم اعلام حریق ساختمان شما استاندارد است؟ برای مشاوره رایگان با کارشناسان ما از طریق شماره 03491090045 در ارتباط باشید.
- سیستمهای اطفاء حریق: برای مهار آتش، تجهیزات اطفاء حریق ضروری هستند. این سیستم شامل خاموشکنندههای دستی، کپسولهای آتشنشانی، سیستمهای آبپاش (اسپرینکلر)، جعبههای کمکهای اولیه و سایر ابزارهای ایمنی است که نقش حیاتی در کنترل حریق ایفا میکنند.در مواقع اضطراری، داشتن تجهیزات مناسب نجاتبخش است! برق و صنعت رساء بهترین مرجع خرید و نصب انواع سیستمهای اطفاء حریق است.
- مصالح ساختمانی ضد حریق: لازم است مصالح ساختمانی در برابر حرارت و آتش سوزی مقاوم باشند. این مسئله به پیشگیری از گسترش آتش و محافظت از ساختمان کمک میکند.
- مسیرهای و درب های خروج اضطراری: مسیرهای خروج اضطراری پیش از احداث ساختمان طراحی میشوند. این مسیرها به خروج به موقع ساکنان در حوادث آتش سوزی کمک میکنند و جان آنها را نجات میدهد. این معابر از نظر عرض، تعداد، مسیر و علائم هشداردهنده باید متناسب با ساختمان باشند.
- قرارداد تعمیر با آتش نشانی : برای دریافت تاییدیه آتش نشانی، ضروری است که قرارداد تعمیر و نگهداری با آتش نشانی عقد گردد.
- آموزش و آگاهی ساکنان: ضروری است دوره آموزشی ایمنی و اطفاء حریق برای ساکنان ساختمان، کارمندان، کارگران و… برگزار گردد تا آگاهی لازم برای مراقبت از جان خود و دیگران در برابر آتش سوزی داشته باشند.
- علاوه بر این موارد با توجه به قوانین ساختمان باید به دربهای ضد حریق، آسانسورهای استاندارد و ایمن در برابر آتش سوزی مجهز باشند. درب ها و آسانسورها باید انطباق کامل با ضوابط و قوانین آتش نشانی داشته باشند. شرایط ساختمان، چند طبقه بودن، کاربری و… الزامات را تعیین میکند.
مطلب پیشنهادی : تفاوت سیستم اعلام حریق متعارف و آدرس پذیر [ساختار،قیمت و…]
مراحل اخذ تاییدیه آتش نشانی برای ساختمان
برای اخذ تاییدیه آتش نشانی لازم است با در دست داشتن مدارک لازم، درخواست خود را به آتش نشانی ارائه دهید. با طی مراحل زیر، تاییدیه آتش نشانی ساختمان برای شما صادر میگردد.
- در اولین مرحله برای اخذ تاییدیه آتش نشانی لازم است به یکی از شرکت های تایید صلاحیت شده از طرف سازمان اتش نشانی و مدارک مورد نیاز را ارائه دهید و قرارداد را ثبت نمایید.
- در این مرحله فرم انتخاب مجری دارای مهر و امضاء شرکت را تکمیل میفرمایید.
- سپس به مراکز خدمات الکترونیک مراجعه کنید و درخواست خود را ثبت نمایید.
- در این نامه درخواست بازدید از ساختمان یا پروژه خود را ارائه میدهید و دستورالعمل اجرایی از سازمان آتش نشانی را دریافت میکند.
- در نهایت پرونده شما به کارتابل شرکت مجری ارجاع داده می شود.
- آخرین مرحله بازدید از ساختمان و پروژه مذکور میباشد و در صورت رعایت قوانین و مقررات تاییدیه آتش نشانی برای ساختمان صادر میگردد.
اخذ تاییدیه آتش نشانی الزامی است و ضروری است پیش از احداث ساختمان با ضوابط و مراحل آن آشنایی داشته باشید. شما در هر مرحله از دریافت تاییدنامه میتوانید با شرکت رساء تماس بگیرید و از مشاوره رایگان و راهنمایی کامل بهرهمند شوید.
مدارک لازم برای اخذ تاییدیه آتش نشانی
توجه فرمایید که در هر مرحله اخذ تاییدیه آتش نشانی ممکن است به مدارک زیر نیاز داشته باشید؛ الزامی است این مدارک را در دسترس داشته باشید.
- اصل و کپی کلیه مدارک شناسایی و مدارک مالکیت ساختمان و پروژه
- مدارک و مستندات مربوط به طراحی و اجرای سیستم های ایمنی ( ایمنی از حریق و اطفاء حریق)
- نامه شهرداری
- نقشه های معماری ساختمان که دارای تاییدیه شهرداری هستند.
- برگه دستورالعمل صادره از آتش نشانی
هزینه تاییدیه آتش نشانی برای ساختمان
هزینه تاییدیه آتش نشانی برای ساختمان چقدر است؟ برای پاسخ به این سوال مهم و رایج باید بدانید این هزینه مواردی تعیین میگردد اخذ تاییدیه آتش نشانی علاوه بر هزینه اصلی، هزینههای دیگری را نیز ممکن است در بر داشته باشد. هزینههای اصلی شامل هزینههای صدور مجوز که تعرفه مشخصی دارد و عوارض دولتی است. علاوه بر این ممکن است نیاز به صرف هزینههای مشاوره تاییدیه آتش نشانی نیز داشته باشید.
- هزینه تاییدیه آتش نشانی ساختمان با توجه به نوع ساختمان، کاربری، تعداد طبقات، هزینههای بازرسی از محل و… میشود.
- توجه داشته باشید که نوع ساختمان تجاری، صنعتی، مسکونی و… در تعیین هزینه تاییدیه آتش نشانی نقش بسیار مهمی دارد و بر همین مبنا تعرفه مشخص خواهد شد. ساختمان بزرگتر و چند طبقه هزینه بیشتری نسبت به ساختمانهای کوچک تر دارند. همچنین تاییدیه ساختمانهای تجاری و صنعتی نسبت به کاربری مسکونی بیشتر است.
- موقعیت جغرافیایی ساختمان نیز اهمیت خاصی دارد؛ برخی ساختمانها در موقعیت جغرافیایی با امکان زیاد بروز حریق قرار دارند؛ در نتیجه باید ایمنی را بیشتر رعایت کنند و به دستگاههای بیشتری نیز مجهز شوند.
- ممکن است نیاز باشد هزینهای را برای مشاوره با شرکتهای ذی صلاح در نظر بگیرید. این شرکتها در زمینه طراحی سیستمها و سایر قوانین و ضوابط شما را راهنمایی میکنند.
- تعرفه بازرسی از ساختمان توسط آتش نشانی، سالانه مشخص میگردد. به طور کلی شرایط ساختمان نیز بر هزینه تاییدیه نیز تاثیر میگذارد.
برای کسب اطلاعات بیشتر پیرامون هزینه تاییدیه آتش نشانی و برخوداری از مشاوره رایگان شرکت برق و صنعت رساء با شماره 03491090045 تماس بگیرید.
سخن آخر
ممکن است طی مراحل دریافت تاییدیه آتش نشانی و صرف هزینه در این زمینه دشوار به نظر آید. اما به این مسئله دقت کنید که رعایت ضوابط و قوانین به معنای حفظ ایمنی ساختمان در برابر آتش سوزی است. تاییدیه آتش نشانی ساختمان نوعی سرمایهگذاری برای مراقبت از جان و مال ساکنان ساختمان میباشد و از حوادث ناگوار پیشگیری میکند. تاییدیه آتش نشانی، نشانه ایمنی ساختمان به طور کامل و رعایت تمام الزامات و استانداردهای آتش نشانی در این زمینه می باشد. در نتیجه ساختمان کاملا آماده بهره برداری خواهد بود.
شرکت برق و صنعت رسا به طور تخصصی به طراحی سیستمهای اعلام حریق، ارائه تجهیزات اعلام حریق، ارائه تجهیزات اطفا حریق و… میپردازد. این شرکت در مسیر ایمنی تمام و کمال ساختمان در برابر آتش سوزی و کسب تاییدیه آتش نشانی با شما همراه است. برای برخوداری از مشاوره رایگان و استفاده از خدمات حرفهای شرکت رسا ء با شماره 03491090045 تماس بگیرید.